Колаж: БулфотоЕкипът на dunavmost.com публикува отворено писмо до Бойко Борисов и Десислава Танева от земеделци и търговци от Югозападна

...
Колаж: БулфотоЕкипът на dunavmost.com публикува отворено писмо до Бойко Борисов и Десислава Танева от земеделци и търговци от Югозападна
Коментари Харесай

Земеделци и търговци с отворено писмо до Борисов и Танева: Нова наредба ще вдигне цените на плодове и зелевчуци с 30 - 40 %

Колаж: Булфото

Екипът на dunavmost.com публикува отворено писмо до  Бойко Борисов  и  Десислава Танева  от  земеделци  и  търговци  от Югозападна България.

Текстът е без редакторска интервенция:

До г-н  Бойко Борисов

Министър-председател на Република България

До г-жа  Десислава Танева

Министър на земеделието и храните

ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми господин Министър-председател,

Уважаеми Министри,

Уважаеми дами и господа,

Съставители на сегашното Отворено писмо сме необятен кръг от физически и юридически лица,  търговци  и производители на плодове и зеленчуци на територията на Югозападна България. Сред нас са  търговци  на едро,  търговци  на дребно, производители, наемодатели, транспортни компании,  търговци  на хранителни артикули и други

За информация на получателите, към сегашния миг сме един от най – всеобщият бранш в Югозападна България. Не е загадка, че Югозападният регион е един най-благородните и плододайни региони. Със Заповед №11-1105/26.05.2020г. се постановат нови правила при продажбата на плодове и зеленчуци в комерсиалните обекти. Трябва да се показват протоколи от изпитване за останки от  пестициди , съответстващи на нормите, избрани в Регламент /ЕО/ № 369/2005 година Ние като  търговци  и представители на зеленчукопроизводителите и  търговци те на зеленчуци осъзнаваме значимостта от  надзор  на  пестициди те. Съгласни сме с това да има  надзор  за съществуване на  пестициди , само че при ясни правила и процедури по реализирането на  надзор а. За да покриваме условията на посочената заповед е належащо да изчакваме резултатите от лабораторните проучвания най-малко 5 – 7 работни дни от момента на взимане на пробите. През този интервал от беритбата или надлежно доставката от други страни, ние нямаме право да продаваме стоката. Стоката би трябвало да бъде на предпазване в обекта и да не се продава. Сами се сещате, че след първият ден, тази стока ще се скапе и ще би трябвало да бъде изхвърлена, в поради на идните топли месеци. Цената за взимане на проба, изпращането до лабораторията и връщането на протокола със мнение е 350 лв. без Данък добавена стойност, или 420 лв. с Данък добавена стойност . Тази такса е непостижима за нас. За образец Ви давам една доставка с 5 /пет сезонни артикула/ домати, краставици, любеница, пъпеш и кайсия от по 500 /петстотин/ кг, ние ще би трябвало да заплатим 2100 лв. авансово и да чакаме 6-7 работни дни, вероятно да стартираме да продаваме доставената стока. Резултатите от тази разпоредба ще са неизбежно покачване цените на най – всеобщите артикули, плодове и зеленчуци с 30 – 40 % . Ние желаеме да има  надзор  но той да бъде проведен, бърз и мобилен. Пробите да бъдат обработвани до края на работния ден, таксите да бъдат до 40 – 50 лв. на партида.

Всички съставители на това отворено писмо, които търгуваме в региона на Югозапада, отчитаме забележителен спад в паричните приходи от нашите клиенти и от своя страна няма да съумяваме да заплащаме трудовите хонорари на служащите и чиновниците си, надлежно и дължимите наеми за наетите пространства и други И всичко това поради недобре дефинирана заповед и неорганизирано реализиране на  надзор  от страна на държавните органи. По този метод не е налице каквото и да облекчение, а в противен случай – налице е угнетяване и ограничение на естествената икономическа конюнктура в Югозапада. Продавачите на плодове и зеленчуци в Югозападния район внасят в хазната Данък добавена стойност за стотици хиляди левове, ежемесечно. След като продажбата намалее, постъпленията също има риск да намалеят, тези приходи има риск да намалеят.

Уважаеми господин Министър-председател,

Уважаеми госпожи и господа Министри,

Уважаеми дами и господа,

Обръщаме се към Вас с искане и зов, да намерите компромисното и съответно към днешната конюнктура решение за унищожаване на тези  ограничавания . Моля, регистрира събитието, че в Югозападна България има стотици работодатели, които обезпечават препитанието на хиляди български жители. Моля отчетете събитието, че  търговци те на плодове и зеленчуци сме едни от най – изрядните данъкоплатци към държавната хазна. Молим да отчетете, че в сегашния миг след епидемиологичната конюнктура не е целесъобразно държавните органи да спъват и затрудняват производителите и  търговци те на плодове и зеленчуци.

Обръщаме се към, Вас господин Борисов, защото Министърът на земеделието, г-жа  Десислава Танева  е сложена под карантина и няма да можем да изпълним среща с нея, Ви молим за среща – диалог с Вас, за разрешаване на проблемите на цялостен един бранш.

С почитание,

Търговци  и производители на плодове и зеленчуци от Югозападна България

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР